van zetmeel tot cocktail

van zetmeel tot cocktail

Tijdens de interne Nolet distillery workshop – van zetmeel tot cocktail – heeft Barsupport een cocktail workshop mogen verzorgen waarbij de gasten diverse cocktail bereidingstechnieken konden ervaren en leren. Waaronder het toepassen van keukentechnieken in de cocktailbereiding zoals; breaking, cutting bruisig, chopping. Een nieuwe cocktail trend voor de thuissituatie… We...
Hacienda Lowlands

Hacienda Lowlands

Lowlands zit er weer op voor dit jaar. Mocht je er bij zijn geweest, dan kan het haast niet zijn dat je de Hacienda hebt gemist: Het huis van de goede rum en fijne muziek waar iedereen dag en nacht welkom is om legendarische te beleven. De Hacienda kun je...
lili marleen 'a late valentine'

lili marleen ‘a late valentine’

Berlijn 1929… De eerste wereldoorlog is voorbij en dankzij Amerikaanse financi√´le hulp kan er uitgebreid worden gefeest en gevierd. De Weimar-republiek is in volle gang. Roerige tijden van 1000 meningen en voorkeuren zijn een bron van inspiratie in een tijd zonder Social media. Feesten, kunst, muziek en vermaak vol gewaagde...
SuperTrash modeshow 'Big Bang, the Rise of Woman'

SuperTrash modeshow ‘Big Bang, the Rise of Woman’

Als SuperTrash een modeshow organiseert, dan weet je dat het iets groots gaat worden. Dat was 25 januari 2014 ook zeker het geval; SuperTrash showde haar AW2014 collectie in de Sugar City in Halfweg vlak buiten Amsterdam. Onder de gasten waren natuurlijk de BN’ers als Renske Kroes, Fred van Leer,...
Calvin Klein underwear

Calvin Klein underwear

Op 21 november 2013 worden de Bijenkorf filialen in Amsterdam en Den Haag feestelijk verlicht voor Kerst en Sinterklaas. Dit gebeurt tijdens het Turn of The Lights festival, dat dit jaar nog groter is dan voorgaande jaren, waarin het evenement ruim 10,000 bezoekers trok. De bijzondere onthulling van de feestverlichting...
Bacardi 150 Amsterdam

Bacardi 150 Amsterdam

Bacardi 150 Birthday Bash Wat 150 jaar geleden begon met zo’n feestje, is uitgegroeid tot een wereldberoemd rummerk dat altijd aanwezig is op de meest legendarische avonden. Om dat te vieren, gaf Bacardi zijn 150 jarig bestaan kick-off event. Juni 2012; het was een knallende birthday party in Amsterdam, locatie Het Sieraad....
The Gangwayclub

The Gangwayclub

Toen Godfried van der Lucht (De oprichter van Venuez in Nederland en Belgié) Barsupport benaderde met de vraag of wij iets moois konden doen tijdens Veneuz 2010 in de Cruise Terminal Rotterdam, hoefden wij niet lang na te denken! Godfried had een bijzonder plek voor ogen en vond net als wij dat...
Wereld Museum

Wereld Museum

Het Wereldmuseum Rotterdam heeft een uitgebreid overzicht aan collecties, activiteiten en tentoonstellingen. Daarnaast is het een prachtige evenementenlocatie. Bakken vol kritiek kreeg directeur Stanley Bremer van het Wereldmuseum, toen gesproken werd over een evenement. Te commercieel, de kunst wordt verkwanseld en de dreiging van een zogenaamd ,Cafeum. Wat daar mis mee is...
Geschiedenis

Geschiedenis

Waar het allemaal begon. _Het verhaal van Barsupport kan niet verteld worden zonder melding te maken van Wolfgang Bartos, vader van Barsupport’s Creative Head Ian Bartos. Wolfgang bouwde een rijke historie op in de cocktailbranche. Hij was een van de grootste mensen in het vakgebied, met veel opgedane ervaringen op...

Gin

GinSoort: (her)gedistilleerde witte drank, gearomatiseerd met jeneverbessen

Kleur: kleurloos

Smaak: Droog en kruidig

Herkomst: Nederland

Productiewijze: door middel van destilleerkolommen

Alcoholpercentage: 37,5-50%

Hoewel gin vaak wordt beschouwd als typisch Engelse drank, ligt de wortel ervan in Nederland. Het is de Engelse versie van de Nederlandse jenever. Gin werd waarschijnlijk voor het eerst gemaakt in de vroeg 17de eeuw, door de Nederlandse arts Dr. Franciscus de la Boë. Zijn ‘genièvre’ (Frans voor jenever) was een distillaat op basis van jeneverbessen en, zoals de meeste oude dranken, bedoeld als medicijn.

Gin is een Engelse verkorting van het woord jenever. Maar jenever en gin zijn niet dezelfde drank. Jenever wordt over het algemeen gemaakt van gerst, terwijl gin normaal gesproken van andere granen wordt gemaakt.

De neutrale alcohol wordt gearomatiseerd met jeneverbessen en andere natuurlijke ingrediënten, zoals koriander, sinaasappelschil, kardemom, kaneel en nootmuskaat: zogenoemde plantaardige ingrediënten. Elke ginproducent maakt gin met zijn eigen geheime plantaardige mix. Een goede gin bevat ongeveer 6 tot 10 van deze plantaardige producten.

Om gin te maken, moet neutrale alcohol zoals gezegd gedistilleerd worden met plantaardige producten. En elke producent doet dit dus op zijn eigen manier. Sommige distillateurs voegen plantaardige stoffen toe bij de neutrale alcohol en laten het vervolgens 24 uur weken voordat ze het mengsel distilleren. Anderen hangen de plantaardige producten boven de neutrale alcohol. Tijdens de distillatie neemt de verdampte alcohol dan het aroma van deze ingrediënten over. Dit distillatieproces duurt zo’n 7 tot 8 uren. Tijdens het proces wordt de smaak van de gin continu getest.

London dry is de meest bekende gin en wordt vaak gebruikt in mixdrankjes. Het is ongezoet en bestaat voor ¾ uit maïsalcohol  en voor ¼ uit alcohol op basis van gerst.

 

Enkele van de meest bekende cocktails op basis van gin zijn de Gin Tonic, Martini en Tom Collins.

Previous postVodka Next postTequila & Mezcal
Comments

GET CONNECTED